Politika Kolačića

Ova politika opisuje kako GRAFIKART koristi kolačiće na https://grafikart.hr/ (“Web Stranica”). Preporučujemo da također potražite dodatne informacije o tome kako prikupljamo i koristimo podatke prikupljene od posjetitelja web-lokacije. Ovo pravilo stupa na snagu 1. lipnja 2018. godine. Vaša daljnja upotreba web-lokacije nakon toga označava vaše prihvaćanje ove politike. Možemo izmijeniti ovaj Ugovor bez da vas obavijestimo, stoga se često vraćajte radi ažuriranja.
Koristeći stranicu, slažete se da možemo koristiti kolačiće opisane u ovoj politici kolačića. Kolačiće možete zaustaviti promjenom postavki u pregledniku (više informacija o tome kako to učiniti možete pronaći u nastavku).

Što su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje se prilikom posjeta web-mjestu preuzimaju na vaš uređaj za pregledavanje (poput računala ili pametnog telefona). Web-lokacije koje su preuzele kolačiće prepoznaju kolačiće ili druge web-lokacije koje koriste iste kolačiće. To web stranicama pomaže znati je li ih uređaj za pregledavanje već posjetio.

Za što se koriste?

Kolačići čine mnogo različitih poslova, kao što nam pomažu u razumijevanju načina na koji se web-lokacija koristi, omogućujući vam učinkovito kretanje kroz stranice, prisjećajući se svojih postavki i općenito poboljšavajući vaše iskustvo pregledavanja. Kolačići također mogu pomoći da marketing koji vidite na mreži više odgovara vama i vašim interesima.

Koje vrste kolačića koristi GRAFIKART?

Vrsta kolačića koja se koristi na većini web-mjesta općenito se može staviti u jednu od šest kategorija: strogo nužno, izvedba, funkcionalnost, Flash, prilagođeni sadržaj i ciljanje. Kako bi vam pružili najbolje iskustvo pregledavanja, GRAFIKART koristi sve ove kategorije na web-mjestu. Više o svakoj kategoriji kolačića saznajte u donjim odjeljcima.

Strogo nužni kolačići

Ovi su kolačići ključni jer omogućuju kretanje po web-mjestu i korištenje njegovih značajki, kao što je pristup sigurnim područjima. Bez tih kolačića neke usluge koje ste zatražili, kao što je podnošenje plaćanja, ne mogu se dostaviti.

Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako koristite web-mjesto, na primjer na kojim stranicama najčešće idete i ako dobijete poruke o pogreškama s određenih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje vas identificiraju. Sve informacije koje prikupljaju kolačići su anonimne i koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja web-lokacije.

Funkcionalnost Kolačići

Ovi kolačići dopuštaju web-lokaciji da zapamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili regija u kojoj se nalazite). Na primjer, web-lokacija koristi kolačiće funkcionalnosti za pamćenje vašeg jezika. Ovi se kolačići mogu koristiti i za pamćenje promjena koje ste napravili u veličini teksta, fontu i drugim dijelovima stranica koje možete prilagoditi. Mogu se koristiti i za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videozapisa ili komentiranje na blogu. Informacije koje prikupljaju kolačići mogu biti anonimne i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web-lokacijama.

Flash kolačići

Možemo, u određenim okolnostima, koristiti Adobe Flash Player za isporuku posebnog sadržaja, kao što su video isječci ili animacije. Da biste poboljšali svoje korisničko iskustvo, lokalni zajednički objekti (poznatiji kao “Flash kolačići”) upotrebljavaju se za pružanje funkcija kao što su pamćenje postavki i postavki. Flash kolačići pohranjuju se na vašem uređaju, ali njima se upravlja putem sučelja različitog od onog koje vam daje vaš web-preglednik. To znači da nije moguće upravljati Flash kolačićima putem vašeg preglednika na isti način na koji biste obično upravljali kolačićima. Umjesto toga možete pristupiti svojim alatima za upravljanje Flash-om s web-mjesta tvrtke Adobe na adresi Macromedia.com.

Prilagođeni sadržajni kolačići

Prilagođeni sadržajni kolačići pomažu web-lokaciji pružiti poboljšane značajke i prikazati sadržaj na način koji je za vas relevantan. Ovi kolačići pomažu web-lokaciji da odredi koje informacije će vam pokazati na temelju toga kako ste ranije koristili web-lokaciju. Ovi kolačići ne prate aktivnost pregledavanja na drugim web-lokacijama.

Ciljanje kolačića

Ti se kolačići koriste za isporuku oglasa koji su relevantniji vama i vašim interesima. Oni se također koriste za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za pomoć u mjerenju učinkovitosti reklamne kampanje. Sjeti se da ste posjetili web-lokaciju i da se te informacije mogu dijeliti s drugim organizacijama, kao što su oglašivači. To znači da nakon što ste bili na web-mjestu možete vidjeti neke oglase o našim uslugama drugdje na internetu.

Koliko dugo će kolačići ostati na mom uređaju za pregledavanje?

Duljina trajanja kolačića na vašem uređaju za pregledavanje ovisi o tome je li riječ o kolačićima “trajnog” ili “sesije”. Kolačići sesije ostaju na vašem uređaju samo dok ne zaustavite pregledavanje. Trajni kolačići ostaju na uređaju za pregledavanje dok ne isteknu ili se ne izbrišu.
Kolačići prve i treće strane
Kolačići prve strane su kolačići koji nam pripadaju, dok su kolačići trećih strana kolačići koje druga strana stavlja na vaš pregledavajući uređaj putem naše web-lokacije. Na primjer, Facebook će na vaš uređaj za pregledavanje staviti kolačić ako kliknete na Facebook vezu tijekom pregledavanja web-mjesta.

Kako kontrolirati i izbrisati kolačiće putem preglednika

Preglednik koji koristite za pregledavanje web-lokacije može omogućiti, onemogućiti ili izbrisati kolačiće. Da biste to učinili, slijedite upute vašeg preglednika (obično se nalaze u okviru “Help”, “Tools” ili “Edit”). Imajte na umu da, ako postavite preglednik na onemogućavanje kolačića, možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima web-lokacije ili nekim dijelovima web-lokacije možda neće raditi ispravno. Možete saznati više informacija o tome kako promijeniti postavke kolačića preglednika na Allaboutcookies.org.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi ove politike kolačića, kontaktirajte nas na stranici Kontakt.